Update plannen Kba

Gepubliceerd op 19 februari 2023 om 18:45

Hoe staat het met mijn plannen als kinderboekenambassadeur? Nou, die lopen hoor.  Lees hieronder meer!

Stichting Lezen sprak me online…

 

  • Het Voorleeslintje: “Ik heb dit plan inmiddels verder uitgewerkt. De oorkonde en de medaille ben ik aan het ontwerpen. Er wordt nu nagedacht hoe we dit verder kunnen verspreiden en een betere invulling kunnen geven, hopelijk in samenwerking met de Stichting CPNB.”

 

  • De Leesposter: “Hier zijn inmiddels ook goede ontwikkelingen over te melden! Aanvankelijk leken de rechten van tenminste honderd (!) van al deze geweldige en iconische figuren uit kinderboekenland voor grote problemen te gaan zorgen, maar alle uitgeverijen die ik heb benaderd bleken hartstikke enthousiast over het plan en werken mee. De eerste 50 karakters staan inmiddels op de poster. Op dit moment ben ik bezig met de volgende groep. Het is soms lastig kiezen, het gaat om bekende boekenkarakters van Nederlandse makers, uit boeken voor kinderen van basisschoolleeftijd. Dat kunnen serieboeken zijn of op zichzelf staande boeken, als er maar een behoorlijke groep kinderen is die het karakter op basis van het uiterlijk zouden kunnen herkennen. Om te zorgen dat er geen belangrijke figuren missen gaat de lijst uiteindelijk nog langs een aantal mensen uit het vak en misschien doe ik nog een oproep.

 

  • Er was ook nog een nieuw idee: met een QR-code op de poster die op scholen en kinderdagverblijven wordt verspreid, zou je naar een online quiz kunnen linken, waar kinderen kunnen bewijzen dat ze al deze figuren kennen. Elk jaar kan je jouw highscore dan verbeteren. En natuurlijk is deze quiz niet alleen voor kinderen leuk!”

 

  • Het Boek over Illustratie: “Het zal nog veel werk zijn, maar het boek gaat er komen. Het wordt een boek voor jonge tekenaars, waarin ze zelf aan de slag gaan, geholpen door kinderboek illustratoren. In de najaarsaanbieding van uitgeverij Querido wordt het aangekondigd. Ik kan niet wachten!“ 

Heb je ons verder nog iets nieuws te melden ?

 

“Nee. Of jawel! Ik ga een wekelijks stukje schrijven over de relatie tussen kinderboeken en illustraties. Dat wordt waarschijnlijk een wekelijkse blog. De bedoeling is dat de stukjes vanaf 1 maart op de website van de KBA verschijnen.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.