Na 6 maanden kinderboekenambassadeurschap

Gepubliceerd op 29 oktober 2022 om 09:23

De eerste zes maanden van mijn kinderboekenambassadeurschap zitten erop! Er is een hoop op mij af gekomen en ik heb al veel mensen en kinderen kunnen spreken over boeken, lezen tekenen en illustratie. Een van de hoogtepunten vond ik tot nu toe het voorzitterschap van de Nationale Voorleeswedstrijd, daar keek ik erg naar uit en was ook een prachtig feest met een hele goede winnaar, Guus Janse.”

 

Inmiddels heb ik mijn eerste lezingen in deze functie mogen geven en er staan er nog een hoop op de agenda. Het is fijn om met de deelnemers te praten over wat een illustratie voor een verhaal kan betekenen en andersom.

 

Ook heb ik drie projecten bedacht. Deze zijn nog in ontwikkeling maar mijn doel is om deze tijdens mijn ambassadeurschap tot een goed einde te brengen. Ik zal hieronder vast een idee geven waar ik mee bezig ben.

 

1

Het eerste project is een boek dat ik aan het maken ben. Het wordt een boek voor de jonge illustratoren, voor kinderen die graag tekenen, vol praktische tips, inspiratie en achtergrond over het vak kinderboekenillustrator.

2

Project twee is een leesposter. Er zijn nog wat hobbels te nemen voor dit project maar ik zou het fantastisch vinden als het zou lukken om een soort enorme groepsfoto te illustreren van belangrijke figuren uit Nederlandse kinderboeken om te laten zien hoe rijk en veelzijdig ons kinderboekenland is.

3

En het laatste project heet Voorleeslintje, de naam zegt het al, bedoeld om echte voorlezers in het zonnetje te zetten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.